ارتقا شرایط محیط زیست کشور در دولت سیزدهم با تکیه بر کلید واژه های «مردمی» و « انقلابی»

ارتقا شرایط محیط زیست کشور در دولت سیزدهم با تکیه بر کلید واژه های «مردمی» و « انقلابی»

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ارتقای محیط زیست کشور در دولت سیزدهم را بر اساس کلید واژه های مردمی و انقلابی عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان و به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست, مراسم تجلیل و تقدیر از کارکنان و مدیران برتر سازمان حفاظت محیط زیست با عنوان جشنواره شهید رجایی، با حضور علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور استخدامی و جمعی از معاونان سازمان حفاظت محیط زیست در محل سالن همایش های بین المللی شهدای محیط زیست برگزار شد.

علی سلاجقه در این مراسم ضمن درود فرستادن بر روح ملکوتی امام خمینی (ره) شهدای بزرگوار دفاع مقدس، شهدای حرم، شهدای غیرت، شهدای سلامت و شهدای محیط‌بان که جان خود را در راه حفظ محیط زیست کشور از دست داده‌اند، اظهار داشت: در این مراسم باشکوه که به یمن تقدیر و سپاسگزاری از خدمات ارزنده انسان‌های شریف و خانواده بزرگ محیط زیست در همه زمینه‌های محیطبانی، کارشناسی و مدیریتی برگزار شده است، به همه عزیزان خیر مقدم عرض می‌کنم و از حضور دکتر لطیفی معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی در جمع صمیمی خانواده محیط زیست کشور  بسیار خرسندم.

وی ادامه داد: با توجه به روحیات ایشان و همدلی‌هایی که در حفظ محیط زیست کشور دارند  همیشه یار و یاور محیط زیست کشور بوده‌اند و خواهند بود.

معاون رییس جمهور گفت: بنده به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ محیط زیست کشور به عنوان یک محیطبان کوچک خدا را شاکرم که امروز در جمع شما عزیزان هستم. همه من و شما کارمند هستیم و توفیق خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و محیط زیستی که حق مردم است به ما اعطا شده است.

سلاجقه بیان کرد: نام این جشنواره، جشنواره شهید رجایی است که ایشان از جمله شهدایی بودند که خصلت‌های بسیار ویژه‌ای داشتند. ایشان در عمر کوتاه ریاست جمهوری خود که حدود ۲۸ روز بود، به اندازه عمق تاریخ برای ما درس به جای گذاشتند. در این ۲۸ روز کلید واژه‌هایی را برای مدیران و خادمان تولید کردند، که این کلید واژه‌ها الگویی برای تمام مسائل مدیریتی کلان کشور است و ما مدیران ملزم هستیم که از این‌ها پیروی کنیم.

وی با بیان حدیثی از مولا علی(ع) گفت:  حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند: "انَ عملک لیس لک به طعمه". این حدیث به این معناست که مسئولیت برای شما شکار و طعمه نیست بلکه امانتی است که بر گردن شما گذاشته شده است. اگر ما مسیر را به درستی طی بکنیم و طبق این سخن گهربار مولا علی(ع) پیش برویم، مطمئن باشید که به درجات عالی خواهیم رسید.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد باید از خداوند بخواهیم که ما را یاری کند در هر مسئولیت و مقامی که هستیم وظایف خود را به نحو احسن انجام دهیم. میدان حیات انسانی میدان رقابت است و همه ما در حال رقابت هستیم و  امیدوارم این رقابت برای انجام عمل صالح باشد. خداوند بارها از محسنین در قرآن نام می‌برد و محسنینی که از آنها یاد شده همان خادمین هستند. دنیا، دنیای رقابت است و در این رقابت سالم انسان‌های پیروز می‌شوند که هدفمند زندگی کنند.

سلاجقه ادامه داد: شهدای ما نظام ما و خمیر مایه نظام جمهوری اسلامی ایران از همین جنس است. نمود این مورد در زندگی مقام معظم رهبری است که ایشان را از نظر زندگی شخصی شرایط فرزندانشان، علم و حکمت ایشان  و کلید واژه‌هایی که به دنیا معرفی کرده‌اند قیاس می‌کنیم می‌بینیم که خداوند به همین دلیل است که این درجات را به ایشان اعطا فرموده است.


وی بیان کرد: خداوند می‌فرماید علم نوریست که خداوند در زیرساخت و خمیر مایه هرکس که بخواهد قرا می دهد و این ارتباطی به خانواده انسان ندارد. هرچند ماهیت و اصالت خانوادگی موضوع مهمی است اما مطمئن باشید که خداوند قلب انسان‌ها و خمیر مایه آن را می‌بیند و این را در وجود همه ما قرار داده است. انبیا و اولیای ما تافته جدا بافته‌ای از ما نیستند و از بین همین من و شما بلند شده‌اند. خداوند انبیا و اولیای ما را عموماً از جوامعی برگزید و مبعوث کرد که شاید از نظر شاخص‌هایی که به نام تمدن یاد یا به عنوان شکل‌گیری فرایندهای تمدنی از آن یاد می‌کنیم در حداقل‌های خودشان بودند اما خداوند از میان صحرای حجاز کامل‌ترین انسان‌های خود را برگزید تا به من و شما نشان دهد که شرایط جغرافیایی و اقلیمی مبنای انتخاب نیستند بلکه مبنا، جوهره وجودی و خدمت است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: من تبریک می‌گویم به همه عزیزانی که مسئله خدمتگزاری و این کلید واژه مهم را نهادینه کرده‌اند. یکی از واژه‌های اساسی در هر مدیر و خدمتگزار صفت عالی مرتبه خضوع و خشوع اوست. 

سلاجقه، شهید حاج قاسم سلیمانی را مصداق این مورد دانست و افزود: ایشان  دارای درجات علمی و آکادمیکی جهان نبود و در هیچ دانشگاه بین المللی جنگی درس نخوانده بودند اما خداوند قلب ایشان را دید روح بلند ایشان را نظاره کرد و با توجه به عبودیت و خضوع و خشوع ، اخلاص و ولایت پذیری که داشتند، این درجات بالا را به حاج قاسم سلیمانی عزیز اعطا کرد. شهید حاج قاسم با اینکه یک ژنرال  بی‌نام در جهان بود اما با کارهایی که کرد و خدماتی که ارائه داد نام خود را به جهان کفر به بهترین شکل شناساند. و دنیای کفر حاج قاسم را به دنیا معرفی کرد در واقع همین دنیای کفر بود که خصوصیات اخلاقی حاج قاسم را به همه دنیا عرضه کرد.

وی، با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی تربیت یافته مکتب امام خمینی(ره) بودند، گفت: ایشان به معنای واقعی مطیع ولایت  و مقام معظم رهبری بودند و به همین دلیل کلامی که ایشان می‌گفت کلامی بود که از جان برمی‌آمد و به همین دلیل ایشان با اینکه سخنران نبودند زمانی که سخن می‌گفتند، همه سخنرانان در مقابل ایشان زانو می‌زدند که این یعنی همان عزتی که خداوند فرموده است.

معاون رییس جمهور بیان کرد: بروید در تاریخ سیر کنید و ببینید که سرانجام کسانی که خدمت کردند چه شد و کسانی که خیانت کردند به کجا رسیدند. کسانی که آمدند در لباس خدمت و به عنوان مسئول و مدیرکل، کارمند و... ادعای خدمت کردند اما در عمل مسیر دیگری را پیش گرفتند و در راستای منافع شخصی و خانوادگی خود حرکت کردند اما بروید و ببینید که عاقبت آنها چه شد. در مقابل انسان‌های بی‌نام و نشانی آمدند و فقط خدمت را مد نظر قرار دادند و هر آنچه که انجام دادند صرفاً برای رضای خدای خودشان بود. این انسان‌ها در دل تاریخ جاودانه شدند.

سلاجقه ادامه داد: در همین سازمان نیز انسان‌های شریفی هستند که هنوز موفق به کشف استعداد آنها نشده‌ایم اما آنها بدون توجه به این موضوع در همان جایگاهی که هستند صادقانه و در راستای خدمت به خدای خودشان و مردم کشورشان کار می‌کنند. اینها در هر جایگاهی نسبت به کشور و مردم خودشان دغدغه‌مند هستند.

وی تصریح کرد: امثال این افراد انسان‌های والایی هستند که همچون شمع فروزان شعله پخش می‌کنند اما شاید من و شما نتوانیم و بصیرات ما اجازه ندهد که این شعله را ببینیم.

معاون رئیس جمهور گفت: خوشبختانه خانواده بزرگ محیط زیست کشور  از افراد بسیار شریفی تشکیل شده که از قله دماوند تا چاله‌های ایران مرکزی را از منفی ۳۰ ،۴۰  درجه سانتی‌گراد تا مثبت ۷۰، ۸۰ درجه سانتی‌گراد مدیریت و حفاظت می‌کنند. این مجموعه بزرگوار صدها شهید و جانباز را تقدیم محیط زیست کشور کرده اما همچنان مورد بی‌لطفی قرار گرفته است. با این وجود خانواده محیط زیست با توجه به عشقی که به محیط زیست کشور و توکلی که به خدای خودشان دارند، پای همه این سختی‌ها ایستادند و وظایف خود را به بهترین شکل انجام می‌دهند. ما هم به عنوان خادمان آنها موظفیم که به این کارمندان عزیز خدمت بکنیم.

سلاجقه اضافه کرد: در دولت مردمی، انقلابی با دو کلیدواژه مردمی و انقلابی حمایت‌ها در بحث حقوق و دستمزد و هم مسائل جذب نیروی انسانی  باعث انجام کارهای خوبی در سازمان شده و سازمان امور اداری استخدامی و کل بدنع دولت در این راستا حرکت می‌کنند که محیط زیست کشور سامان بگیرد. در بحث پرداخت فوق پ‌العاده ویژه‌ها فکر می‌کنم تنها دستگاهی باشیم که بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد فوق‌العاده ویژه به همه افراد تعلق گرفته است و حتی افرادی که مشاغل عمومی داشته و مشاغل آنها اختصاصی نمی‌شد نیز به نحوی تحت پوشش پرداختی فوق‌العاده ویژه‌ای قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: در بحث پرداختی« فوق‌العاده خاص» نیز امیدواریم که دکتر لطیفی و مجموعه تحت امر ایشان در این خصوص به ما مساعدت کنند. پرداختی فوق العاده خاص، شاخص‌هایی دارد و اگر آقای دکتر لطیفی و معاونان ایشان این معیارها و شاخص ها  را به نحو مطلوب طراحی نمایند می توانیم اینها را از نظر سازمان حفاظت محافظ زیست تببین کنیم، اتفاق بسیار خوبی خواهد بود. در حال حاضر دو دستگاه در کشور پرداختی فوق العاده خاص را دارند که آنها مبنا قرار گرفته‌اند والا شاید آنچه که به آنها تعلق گرفته نیز واقعاً خاص نبوده است. خاص یک معنای ویژه‌ای دارد و باید عملیاتی باشد که نسبت به وظایف همه پیکره کارمندی کشور، متفاوت باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: ما فکر می‌کنیم که ظرفیت پرداخت  این مورد در سازمان حفاظت محیط زیست نیز وجود داشته باشد. امیدواریم که با مساعدت آقای دکتر لطیفی این اتفاق مبارک در سازمان حفاظت محیط زیست بیفتد. ما در این راستا تلاش می‌کنیم و ایشان نیز پیگیر هستند تا طبق قوانین و مقررات این اتفاق بیفتد.

سلاجقه یادآور شد: امیدوارم در بحث ارزیابی دستگاه‌های مختلف کشور شاخص‌هایی که در نظر گرفته می‌شود بر اساس یک سامانه هوشمند باشد که بتواند ارزیابی را به بهترین شکل انجام دهد. سازمان حفاظت محیط زیست باید با شاخص‌ها و ترازهای درستی سنجیده شود تا حقی تضعیف نشود. مطمئناً این اتفاق خواهد افتاد و برنامه دولت به این سمت و سو است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از خداوند می‌خواهم که تمام این شاخص‌های انسانی در وجود من و شما نهادینه کند. هیچ لباسی برتر از لباس خادمیت مردم نیست. بنده قبلاً هم تکرار کرده‌ام که بنده از روزی که وارد این سازمان شدم تا روزی که از این سازمان می‌روم اگر برخورد  با من و قضاوت دیگران درباره من عوض نشده باشد یعنی،  همان برخورد روز ورود با بنده در روز خروج انجام شود مطمئنم کار درست را انجام داده‌ام.

گفتنی است در این مراسم آقای پرویز اسکندری کارشناس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان به عنوان کارمند نمونه این اداره کل معرفی و لوح تقدیر خود را از معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور دریافت نمود.
نسخه قابل چاپ
بيشتر

شعار سال 1402:
« مهار تورم، رشد تولید »